Basisteam Jeugd & Gezin

Basis van het nieuwe jeugdstelsel.

 

Sinds 2015 is de nieuwe jeugdwet ingegaan. Daarmee zijn de gemeenten in Nederland verantwoordelijk geworden voor de uitvoering van deze wet en de zorg voor onze jeugd. De Basisteams Jeugd & Gezin in de gemeenten Oss  & Bernheze ondersteunen ouders en verzorgers met vrijwillige jeugdzorg.

In gemeente Oss & Gemeente Bernheze zijn Basisteams Jeugd & Gezin werkzaam. Binnen de basisteams werken Brede Jeugdzorgprofessionals en is er gezorgd voor voldoende deskundigheid zodat ondersteuning en hulp aan ouders en verzorgers zeer breed geboden kan worden:

Voor wie?

Hoe komen vragen bij het basisteam? Dat kan via:

Antwoord geven

Na een aanmelding bij het Basisteam wordt bekeken welke medewerker (Brede Jeugdzorgprofessional) de vraag het beste op kan pakken. Er wordt door deze medewerker een afspraak voor een gesprek gemaakt. In dit gesprek wordt verder ingegaan op vraagverheldering en wordt een plan van aanpak samen met de klant gemaakt. Daarnaast wordt van de medewerker van het Basisteam verwacht dat deze een inschatting kan maken van de veiligheid van het kind.

De medewerker kan vervolgens ondersteuning aanbieden, bijvoorbeeld: 

Spoed & crisis

Er is een bureaudienst voor de basisteams, bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur (088-3742526, CJG Maasland). Daarnaast is er Spoed Eisende Zorg, voor crisis in de avonduren en het weekend (088-0666999)

Vragen?

Stel ze bij Centrum Jeugd & Gezin Maasland: 088-3742526. Uiteraard mag je ook altijd binnen lopen bij Centrum Jeugd & Gezin in Schadewijkstraat 6 in Oss. Wij zijn alle werkdagen tussen 9.00-17.00 uur geopend, ook tijdens de schoolvakanties.

 
meer tweets
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
ons aanbod:cursussenlezingenboeken en thema'sspreekuurstel uw vraaglinks organisatiesover onshome en nieuwsbriefberoepskrachten
0 tot 4 jaar4 tot 12 jaar12 jaar en ouder

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ouderschapsbelofte
Wij, jouw ouders, we beloven Over het verlangen om samen te blijven, over de gevolgen vane en scheiding voor je kind en de betekenis van de ouderschapsbelofte in goede en in slechte tijden.

Centrum Jeugd & Gezin Maasland
Schadewijkstraat 6
5348 BC Oss
088-3742526
info@centrumjeugdengezin-maasland.nl