Brussengroep

Beschrijving:

Heb jij een broer of zus die psychische problemen of verslavingsproblemen heeft? Dat kan best lastig zijn. Misschien schaam je je af en toe voor hem of haar? Of heb je het gevoel in zijn of haar schaduw te staan? Veel tijd en aandacht gaat dan vaak naar het kind waar iets mee aan de hand is. Misschien heb jij wel het gevoel dat je af en toe tekort schiet? Misschien wil je ook graag weten wat er met je broer of zus aan de hand is en hoe je daar het beste mee om kunt gaan?


Bij Indigo en Ons Welzijn kun je terecht en meedoen aan een cursus voor broers en zussen (afgekort brussen) die hier graag eens met andere brussen over willen praten. Want het kletst toch het lekkerste met leeftijdgenoten die in hetzelfde schuitje zitten.

Voor wie is het:

Voor broers en zussen van kinderen met een chronische ziekte, handicap of stoornis, die het leven binnen het gezin duidelijk beïnvloedt. Er zijn groepen voor kinderen, voor jongeren en voor jong-volwassenen.

Wat leer je:

Voor je naar een brussengroep gaat word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek maak je kennis met de begeleiders en bekijken we samen of deelname aan de groep iets voor jou is.

Iedere bijeenkomst praten wij over een ander onderwerp met jou en de andere deelnemers. De ene keer bijvoorbeeld over gevoelens, een andere keer over moeilijke situaties. En je kunt kletsen en lachen met de andere kinderen als je dat wilt. Er worden ook activiteiten gedaan zoals knutselen of een spel.

 

Data:

Brussengroep Oss - start donderdag 12 of 19 maart (tijd nog niet bekend) (broers en zussen van 8-12 jaar), Schadewijkstraat 6 in Oss.

Brussengroep Veghel - start 9 maart (broers en zussen van 8-12 jaar)

Aanmelden kan via Centrum Jeugd & Gezin Maasland : 088-3742526 / info@centrumjeugdengezin-maasland.nl
meer tweets
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
ons aanbod:cursussenlezingenboeken en thema'sspreekuurstel uw vraaglinks organisatiesover onshome en nieuwsbriefberoepskrachten
0 tot 4 jaar4 tot 12 jaar12 jaar en ouder

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ouderschapsbelofte
Wij, jouw ouders, we beloven Over het verlangen om samen te blijven, over de gevolgen vane en scheiding voor je kind en de betekenis van de ouderschapsbelofte in goede en in slechte tijden.

Centrum Jeugd & Gezin Maasland
Schadewijkstraat 6
5348 BC Oss
088-3742526
info@centrumjeugdengezin-maasland.nl