Op Volle Kracht - training voor jongeren

De training is gericht op jongeren (tussen de 13 en 16 jaar) met somberheidsklachten, dus niet met een daadwerkelijke depressie.

 

Data  aanvangstijden en locatie : start bij voldoende deelnemers, de locatie zal worden bepaald in overleg met de deelnemers.

Aantal bijeenkomsten:

Op Volle Kracht bestaat uit 8-wekelijkse bijeenkomsten. Voor de start is er een informatiebijeenkomst voor ouders en jongeren. Tijdens de training krijgen de jongeren wekelijks een aantal huiswerkopdrachten. Daarnaast is er nog een terugkombijeenkomst.

Wanneer er tijdens of na de training nog zorgen zijn of er onvoldoende vooruitgang is geboekt, zullen de trainers dit bespreekbaar met de jongeren en ouders. Vervolgens kan er samen gekeken worden naar welke passende vervolgstappen gezet kunnen worden.

Wat komt er aan bod

De training is gebaseerd op de cognitieve gedragstherapie. Het gaat ervan uit dat niet altijd de situatie ervoor zorgt dat je je slecht voelt, maar hoe je over die situatie denkt. Ook gaat de cognitieve gedragstherapie ervan uit dat je gedachten invloed hebben op je gedrag. En dat het goed is om daarom soms je gedrag bewust te veranderen.

Tijdens de training worden de volgende dingen geleerd:

1. Onderscheid maken tussen verschillende gevoelens en wanneer je deze hebt.

2. Onderscheid maken tussen helpende gedachten en niet helpende gedachten en bekijken welke niet-helpende gedachten ("Gedachtevalkuilen") je vaak hebt.

3. Leren hoe je je niet-helpende gedachte kunt veranderen naar een helpende gedachte (gedachten 'uitdagen')

4. Leren hoe je stemming is over een bepaalde tijd en hoe je deze kunt veranderen. 

Aanmelden kan door een mail te sturen met: naam, leeftijd, telefoonnummer en korte aanvullende informatie (reden van aanmelding). Deze mail mag je sturen naar:

 

De desbetreffende medewerker neemt contact met je op om een afspraak te maken. In deze afspraak zal bekeken worden of deze training passend aanbod is.

 

 

 

 
meer tweets
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
ons aanbod:cursussenlezingenboeken en thema'sspreekuurstel uw vraaglinks organisatiesover onshome en nieuwsbriefberoepskrachten
0 tot 4 jaar4 tot 12 jaar12 jaar en ouder

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ouderschapsbelofte
Wij, jouw ouders, we beloven Over het verlangen om samen te blijven, over de gevolgen vane en scheiding voor je kind en de betekenis van de ouderschapsbelofte in goede en in slechte tijden.

Centrum Jeugd & Gezin Maasland
Schadewijkstraat 6
5348 BC Oss
088-3742526
info@centrumjeugdengezin-maasland.nl