JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) in Oss

Week van de gezonde jeugd (5 maart tot 10 maart 2018).
 
Het lijkt vanzelfsprekend, een gezonde jeugd. Toch groeien jongeren ongemerkt op in een omgeving waarin ongezonde keuzes vaak (letterlijk) het meest voor de hand liggend zijn. De Week voor de gezonde jeugd is een week waarin we ons hard maken voor een gezonde toekomst. Een week waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is en we verschillende activiteiten in Oss in een gezond daglicht zetten. Jongeren drinken bijvoorbeeld water, spelen buiten en eten na het sporten een gezonde snack. Want een jeugd die opgroeit in een gezonde omgeving met een gezonde leefstijl wordt fysiek, psychisch en sociaal beter toegerust voor de toekomst. En wie wil dat nou niet?
 
Maandag 5 maart - Landelijke JOGG-aftrap
Jongeren op gezond gewicht
 
Ons Welzijn – Sport en Spel: De buzz
Bij De Buzz zijn de kinderen altijd gezond bezig, want buiten spelen is natuurlijk altijd gezond! Maar tijdens deze activiteit wordt er regelmatig fruit uitgedeeld aan de spelende kinderen. Want van spelen krijg je ook honger! Waar kun je de bus overal vinden?
  • Maandag bij de Kuiper Rietbergstraat 16:00-17:00 
  • Dinsdag bij de Jonkers van Ossstraat bij het schoolplein van de Mozaïkschool wintertijd 14:30-15:30
  • Woensdag winter: verdistraat bij het basketbalveldje (13:30-14:30)
Verder hebben we nog een speciale activiteit bij de sport en spel Buzz tijdens de week van de gezonde jeugd. Een gezonde quiz waarbij je een gezond prijsje kan winnen! Dus kom lekker gezellig langs!
 
Ons Welzijn - De Letterclub
Op maandag en woensdag wordt er met basisschool leerlingen spelenderwijs met o.a. taal gewerkt. Er wordt wekelijks gezorgd dat er vers gesneden fruit op tafel staat tijdens het leren en spelen. 
Dinsdag 6 maart - School(omgeving)
HoogHuis, Sport Expertise Centrum en de GGD
Het Hooghuis is gezonde school in samenwerking met Jongeren op Gezond gewicht, Sport Expertise Centrum, gemeente Oss en de GGD. Er is hier een mooie werkgroep ontstaan die zich bezig houd met de gezonde school. Deze samenwerking is in beeld gebracht omdat we daar ontzettend trots op zijn. Op dinsdag 6 maart zal deze film gedeeld worden met het publiek. Dit gaat via het Hooghuis, landelijk en via social media.
 
AVEM Kinderopvang BSO Locatie de Kersenlaan – Gezonde week
BSO locatie de Kersenlaan gaat in de week van de gezonde jeugd alles in het teken zetten van gezondheid. Zo zullen de kinderen deze week extra momenten naar buiten gaan, gaan ze zelf gezond koken en gaan ze een gezondheidsspel doen. Een leuke manier om kinderen bewust te maken van gezondheid.
 
Ons Welzijn – Meidenavond met als thema gezonde snacks.
Praat met meiden onder elkaar over verschillende onderwerpen. Tijdens de week van de gezonde jeugd staat deze bijeenkomst in het teken van gezond eten en genoeg bewegen. Deze cursus wordt gegeven door een medewerker van ONS welzijn en er zijn geen kosten aan verbonden.
 
Woensdag 7 maart - Buurt
Wijkraad Ruwaard – Brabant Wonen – Gemeente Oss – Sport Expertise Centrum – Buurtsport Ruwaard
In de schoolweken worden kinderen uit de wijk uitgedaagd om deel te nemen aan een gevarieerd beweeg-, sport- en spel aanbod in de wijk. Doelstelling is om de leefbaarheid in de wijk te verhogen, de (sport & beweeg)participatie te verhogen en de openbare ruimte optimaal te benutten. Deelname is geheel vrijblijvend, gratis en gezond!
 
Ons Welzijn – Sport Expertise Centrum - Vakantiesportweken
De “vakantiesportweken” is een project waarbij groepen jongeren uit de wijken Schadewijk en Ruwaard begeleidt en gecoacht worden om een sportevenement te organiseren voor jeugd en jongeren uit hun eigen wijk. De teams worden begeleid door de combinatiefunctionarissen van het SEC en jongerenwerkers van Ons Welzijn.
 
Cruyff Court
Er zal dit jaar een nieuwe Cruyff court worden geopend aan de Brabantstraat. Wim Slebus zal middels een quote de meerwaarde van het nieuwe Cruyff Court benoemen.
 
Donderdag 8 maart - Media
ROC de Leijgraaf en Sport Expertise Centrum - JOGG Oss snoept gezond
Het Sport Expertise Centrum (SEC) en Jongeren op Gezond Gewicht(JOGG) organiseert in samenwerking met ROC de Leijgraaf kookworkshops voor verschillende basisscholen uit Oss. Vijf klassen uit groep 7 en 8 gaan kennismaken met het bereiden, serveren en nuttigen van een gezonde maaltijd en worden daarbij begeleid door ROC de Leijgraaf. Tevens staat tijdens de kooklessen het project ‘Keukenbazen’ centraal. Keukenbazen is een leuke en spannende kookwedstrijd voor kinderen van 10 – 12 jaar. Keukenbazen is een initiatief van AgriFood Capital en wordt op 10 oktober 2018 georganiseerd als onderdeel van Dutch Agri Food Week.
 
Gemeente Oss en Sport Expertise Centrum - Watertappunten.
In Oss zijn 9 openbare watertappunten beschikbaar met gratis drinkwater. In de loop van 2018 komen er nog vier bij. Waar? Zie hiervoor de link Overzicht watertappunten Oss Overzicht watertappunten Oss. Kraanwater is betrouwbaar, makkelijk toegankelijk, duurzaam en erg gezond!
 
Ons Welzijn – Meidenavond met als thema smoothies
Praat met meiden onder elkaar over verschillende onderwerpen. Tijdens de week van de gezonde jeugd staat deze bijeenkomst in het teken van gezond eten en genoeg bewegen. Deze cursus wordt gegeven door een medewerker van ONS welzijn en er zijn geen kosten aan verbonden.
 
 
Vrijdag 9 maart – Thuis en werkvloer
Sport Expertise Centrum - De gezonde werkvloer
We streven naar een werkomgeving waarin vitaliteit de normaalste zaak van de wereld is. Waar de gezonde keuze de gemakkelijke keuze is. Van eenmanszaak tot grootbedrijf. Samen dragen we bij aan een gezondere samenleving. Binnen het Sport Expertise Centrum wordt Work-out uitgevoerd, een uur per week samen met collega’s sporten wat de medewerkers vitaal maakt en dichter bij elkaar brengt.
 
Zaterdag 10 maart – Verenigingen
SV Top – De gezonde sportkantine
De gezonde keus maken, het is mogelijk bij kantine van SV Top. Zij zijn al sinds 2016 de gezonde sportkantine en zorgen zo dat hun leden de gezonde keus kunnen maken. Zo is er bijvoorbeeld tijdens het Fifa toernooi en de voorrondes van het KNVB voetbaltoernooi een gezonde snack uitgedeeld.
 meer tweets
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
ons aanbod:cursussenlezingenboeken en thema'sspreekuurstel uw vraaglinks organisatiesover onshome en nieuwsbriefberoepskrachten
0 tot 4 jaar4 tot 12 jaar12 jaar en ouder

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ouderschapsbelofte
Wij, jouw ouders, we beloven Over het verlangen om samen te blijven, over de gevolgen vane en scheiding voor je kind en de betekenis van de ouderschapsbelofte in goede en in slechte tijden.

Centrum Jeugd & Gezin Maasland
Schadewijkstraat 6
5348 BC Oss
088-3742526
info@centrumjeugdengezin-maasland.nl