Steungroep "Als je ouders uit elkaar zijn"

Groep voor Kinderen In Echtscheiding Situatie van 8-12 jaar

 

Spelen & delen

Kinderen kiezen er niet voor dat hun ouders uit elkaar gaan. Het overkomt ze. Het kan zeer verschillend zijn hoe ze hiermee omgaan.

De kinderen komen in een groep van maximaal 8 kinderen bij elkaar, doorgaans op woensdagmiddag. Het zijn 8 bijeenkomsten van ongeveer 1 uur en 15 minuten. De groep wordt begeleid door 2 begeleiders. Na afloop van de  bijeenkomsten organiseren zij ook nog een terugkombijeenkomst (ongeveer 1 maand na de laatste bijeenkomst)

Aan bod komt:

Dit alles wordt gedaan middels spel- en praatvormen. Ouders worden bij de steungroep betrokken middels het kennismakingsgesprek en een evaluatie met de groep.

Tijdens de bijeenkomsten leren de kinderen dat het niet hun schuld is dat ouders uit elkaar zijn. Het lucht kinderen op er over te praten en te vertellen wat ze vinden en voelen. De kinderen krijgen tijdens de bijeenkomsten tips en advies over hoe ze kunnen omgaan met wat ze moeilijk vinden. Ze ervaren middels de steungroep ook dat ze niet de enigen zijn.

SPELENDERWIJS

LEERZAAM

SPELENDERWIJS

 

Eerst volgende steungroep:

Kennismakingsgesprekken: wordne gepland op 18 sept - 25 sept  - 2 okt - 9 okt

8 bijeenkomsten steungroep: woensdagmiddag van 14.00-15.00 uur (loopt soms een beetje uit) op, 23 okt + 30 okt + 6 nov + 20 nov + 27 nov + 4 dec + 11 dec (na de laatste bijeenkomst volgt meteen een ouderbijeenkomst van 15.15-16.00 uur)

Waar? Centrum Jeugd & Gezin Maasland, Schadewijkstraat 6 in Oss (pand van ONS Welzijn)

Kosten: geen

Belangrijk: aanmelding is definitief na toestemming (handtekening) van beide ouders en kind(eren).

 

 

1. Aanmelden bij Centrum Jeugd & Gezin (toestemming/ handtekening van beide gezaghebbende ouders is nodig) - 088-3742526 of mail marga.sieben@ons-welzijn.nl (+ ingevuld aanmeldformulier)

2. Kennismakingsgesprek met kind (en ouders): begeleiders sturen hiervoor een uitnodiging

3. Acht bijeenkomsten van 1 uur en 15 minuten. Laatste bijeenkomst wordt afgesloten met evaluatie door de groep voor ouders

4. Terugkombijeenkomst met alle kinderen, georganiseerd door de begeleiders. 

AJOUEZ  info - brochure

AJOUEZ aanmeldformulier

 

- Aanmelden EXTRA -

Stuur een mail naar marga.sieben@ons-welzijn.nl om je kind(eren) aan te melden voor deze steungroep. Voor een definitieve aanmeldingen hebben wij toestemming nodig van beide ouders. Na je aanmeldingsmail ontvang je van ons een bevestigingsmail met een aanmeldformulier dat beide ouders kunnen invullen. Wil je deze per post ontvangen? Stuur dan in je mail ook je adresgegevens mee.

 

 

 
meer tweets
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
ons aanbod:cursussenlezingenboeken en thema'sspreekuurstel uw vraaglinks organisatiesover onshome en nieuwsbriefberoepskrachten
0 tot 4 jaar4 tot 12 jaar12 jaar en ouder

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ouderschapsbelofte
Wij, jouw ouders, we beloven Over het verlangen om samen te blijven, over de gevolgen vane en scheiding voor je kind en de betekenis van de ouderschapsbelofte in goede en in slechte tijden.

Centrum Jeugd & Gezin Maasland
Schadewijkstraat 6
5348 BC Oss
088-3742526
info@centrumjeugdengezin-maasland.nl