Cursus 'Je oppasdiploma halen'

 

 

Cursus 'Je oppasdiploma halen' Voor jongens en meisjes van 12-16 jaar
 
De meeste oppassers beginnen met hun oppasbaantje omdat ze kinderen leuk vinden en graag wat willen bijverdienen. Sommige jongeren hebben al vaker contact gehad met kinderen en er zijn ook jongeren die hier nauwelijks ervaring mee hebben. Oppassen is leuk, maar er komt meer bij kijken dan dat beginnende oppassers in eerste instantie verwachten: wat als een baby alsmaar blijft huilen? Een ongelukje kan gebeuren. Twee broertjes maken ruzie of een oppaskindje wil niet luisteren. 
 
Deze cursus biedt handvatten om goed om te gaan met allerlei situaties. Bovendien vinden ouders het fijn als de oppasser wat kennis van zaken heeft, dat geeft vertrouwen.
 
Je maakt in de cursus kennis met: 


Tijdens de cursus krijg je informatie van de cursusleidster, deel je kennis en ervaring uit met andere deelnemers en er wordt veel gedaan: rollenspellen, oefenen met peuterpop, flyers maken om te zoeken naar oppasgezinnen en kijken naar voorbeelden op televisie van hoe anderen met kinderen omgaan. Kortom: het is een gevarieerd programma!
 
De cursus is in totaal 4 bijeenkomsten van 1,5 uur (19.00-20.30 uur) bij Centrum Jeugd & Gezin Maasland in Oss en wordt afgesloten met de uitreiking van een OPPASDIPLOMA.  Meer informatie: www.centrumjeugdengezin-maasland.nl (cursussen)
FLYER

Leuke website voor oppassers en ouders/ verzorgers die op zoek zijn naar een leuke oppas in de buurt: www.oppassen.nl 

 

Data: dinsdag 22 oktober + 5 november + 12 november + 19 november

Tijd: 19.00-20.30 uur

Door: Lotte en Bianca (Basisteam Jeugd & Gezin Oss)

Plaats: Schadewijkstraat 6 in Oss

Kosten: geen

Extra: je ontvangt een hand-out & een oppasdiploma na het volgen van de 4 bijeenkomsten van deze leuke en super gezellige cursus!

 

Aanmelden:

Stuur een mail met je naam, telefoonnummer en leeftijd (en voor welke cursus je wilt aanmelden) naar: marga.sieben@ons-welzijn.nl 
meer tweets
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
ons aanbod:cursussenlezingenboeken en thema'sspreekuurstel uw vraaglinks organisatiesover onshome en nieuwsbriefberoepskrachten
0 tot 4 jaar4 tot 12 jaar12 jaar en ouder

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ouderschapsbelofte
Wij, jouw ouders, we beloven Over het verlangen om samen te blijven, over de gevolgen vane en scheiding voor je kind en de betekenis van de ouderschapsbelofte in goede en in slechte tijden.

Centrum Jeugd & Gezin Maasland
Schadewijkstraat 6
5348 BC Oss
088-3742526
info@centrumjeugdengezin-maasland.nl