Cursus EHBO bij kinderen

Ongevallen met kinderen liggen altijd op de loer. Kinderen onderzoeken de we­reld om zich heen, echter zien daarbij nog geen ge­vaar. Juist in en om huis en speel­plaats ge­beuren veel ongelukken. Ieder jaar wor­den tussen de 150.000 en 200.000 kinde­ren be­han­deld in een ziekenhuis als gevolg van zo'n onge­luk. Onderzoek heeft uitgewezen dat juiste hulp direct na het onge­luk, van levens­belang is voor het kind.

Weet je bijvoorbeeld wat je moet doen als een kind van de trap valt en bewus­teloos onder aan de trap blijft liggen? En wat je moet doen als je kind dreigt te stikken in een snoep­je? Wat doe je als je kind een flinke teug lampenolie neemt of als je kind hete thee over zich heen krijgt?

1001 redenen om te leren wat je dan moet doen.

Weet je zeker dat er altijd iemand in de buurt is die eerste hulp kan verlenen? Als het dan eens misgaat, wil je toch weten hoe je moet handelen?!

Inhoud van de cursus KinderEHBO

Alle basisaspecten van veiligheid en gezondheid van kinderen worden behandeld zoals:

Tijdens de cursus KinderEHBO leer je om efficiënt en doortastend op te treden. Naast het geven van preventietips en kennisoverdracht wordt er veel tijd besteed aan praktische oefeningen.

Waar kun je deze cursus volgen?

Helaas hebben wij gemerkt dat het animo voor deelname aan deze cursus de afgelopen jaren is afgenomen. De laatste jaren kunnen wij de cursus dan ook niet meer kostendekkend aanbieden. Helaas hebben we moeten besluiten de cursus 'EHBO bij kinderen' het komende seizoen niet vanuit Centrum Jeugd & Gezin aan te bieden.

Voor aanbod in de regio kun je terecht bij:

 

De meeste zorgverzekeraars vergoeden ook EHBO cursussen en herhalingslessen. Dit valt doorgaans in het pakket van een aanvullende verzekering. Check dit dus even bij je zorgverzekeraar.

 

 

 
meer tweets
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
ons aanbod:cursussenlezingenboeken en thema'sspreekuurstel uw vraaglinks organisatiesover onshome en nieuwsbriefberoepskrachten
0 tot 4 jaar4 tot 12 jaar12 jaar en ouder

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ouderschapsbelofte
Wij, jouw ouders, we beloven Over het verlangen om samen te blijven, over de gevolgen vane en scheiding voor je kind en de betekenis van de ouderschapsbelofte in goede en in slechte tijden.

Centrum Jeugd & Gezin Maasland
Schadewijkstraat 6
5348 BC Oss
088-3742526
info@centrumjeugdengezin-maasland.nl