Cursus 'Opvoeden & Zo'

Waarom een oudercursus?

Kinderen opvoeden is leuk, maar soms ook moeilijk. Iedere ouder heeft wel eens behoefte aan steun of advies. Misschien heb je allerlei vragen. Bijvoorbeeld: wat doe je als je kind niet luistert? Hoe kun je ervoor zorgen dat je kind vaker leuk en aardig doet? Is het normaal dat ouders de hele dag politieagentje moeten spelen?

Een oudercursus kan helpen om samen met andere ouders oplossingen voor deze vragen te vinden. Door het uitwisselen van ervaringen zul je merken dat je niet de enige ouder bent die zich soms onzeker voelt over de opvoeding van kinderen.

 

Opvoeden & zo

De oudercursus Opvoeden & zo is een praktische cursus gericht op alledaagse opvoedingssituaties. Je leert een aantal vaardigheden die kunnen helpen om het opvoeden makkelijker te maken.

De vaardigheden zijn gericht op een plezieriger contact tussen ouder en kind. Je leert hoe je goed gedrag van kinderen kunt stimuleren en hoe je kunt omgaan met ongewenst gedrag. In de cursus wordt elke bijeenkomst één vaardigheid besproken met behulp van een dvd met voorbeelden. Je krijgt ook tips voor het gebruik van de opvoedingsvaardigheden in de praktijk.

Thuisopdrachten kunnen helpen om een bepaalde aanpak in de eigen situatie eens te oefenen. Aan het eind van elke bijeenkomst krijgt u een folder mee waarin de belangrijkste informatie nog eens op een rijtje staat.

Programma van de cursus

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van ongeveer 2 uur. Daarin komen de verschillende opvoedingsvaardigheden aan de orde. Het programma van de cursus is als volg:

Deelname aan deze cursus = gratis.

 

Voor wie is de cursus bestemd?

Opvoeden & zo is een cursus voor alle ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd (4-12 jaar) in Oss & Bernheze 

 

Opvoeden & zo:

Wanneer? nog niet bekend. Nieuwe data worden gepland bij voldoende aanmeldingen.

Hoe laat? 19.30-21.30 uur

Waar? Centrum Jeugd & Gezin Maasland, Schadewijkstraat 6 in Oss

Kosten? deelname aan deze cursus gratis.

Aanmelden: bij interesse graag een mail naar: marga.sieben@ons-welzijn.nl met: voornaam, achternaam, telefoonnummer, leeftijd kind en naam van de cursus waarvoor je wil aanmelden.

 

 
meer tweets
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
ons aanbod:cursussenlezingenboeken en thema'sspreekuurstel uw vraaglinks organisatiesover onshome en nieuwsbriefberoepskrachten
0 tot 4 jaar4 tot 12 jaar12 jaar en ouder

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ouderschapsbelofte
Wij, jouw ouders, we beloven Over het verlangen om samen te blijven, over de gevolgen vane en scheiding voor je kind en de betekenis van de ouderschapsbelofte in goede en in slechte tijden.

Centrum Jeugd & Gezin Maasland
Schadewijkstraat 6
5348 BC Oss
088-3742526
info@centrumjeugdengezin-maasland.nl