Cursus Peuter in zicht

Voor ouders en verzorgers met kinderen van 2-3 jaar.

Door GGD Hart voor Brabant

Ouders van 1,5 -  3-jarigen hebben veel vragen over de opvoeding. De meeste vragen en problemen worden in de loop der tijd vanzelf opgelost. Als u als ouder niet meer weet hoe u het aan moet pakken, dan kunnen de problemen zich blijven voordoen. 

Voor peuters wordt de wereld steeds groter en zij ontwikkelen zich razendsnel. Voor een kind brengt dit ook onzekerheid mee. Hierbij hebben zij uw steun hard nodig. Peuters hebben ook ruimte nodig om zich te ontwikkelen en om zelfredzaam te worden. Dit proces kunt u ondersteunen en stimuleren. In dit proces hebben peuters ook houvast en duidelijkheid: sturing nodig. De cursus Peuter in Zicht heeft als doel het vergroten van de opvoedingsvaardigheden van ouders. Ouders leren hun kind adequaat te steunen stimuleren en te sturen in de dagelijkse opvoedsituatie. 

De cursus bestaat uit drie groepsbijeenkomsten van 2 uur. De cursus is gericht op voorbeelden uit de praktijk en leert ouders hun eigen 'oplossend' vermogen te ontdekken en ontwikkelen. 

Peuter in zicht:

Wanneer? data najaar nog niet bekend

Hoe laat? 19.30-21.30 uur

Waar? Centrum Jeugd & Gezin Maasland, Kerkstraat 13 in Oss

Kosten? deelname aan deze cursus gratis.

Aanmelden: bij interesse graag een mail naar: marga.sieben@ons-welzijn.nl met: voornaam, achternaam, telefoonnummer, leeftijd kind en naam van de cursus waarvoor je wil aanmelden.

 
meer tweets
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
ons aanbod:cursussenlezingenboeken en thema'sspreekuurstel uw vraaglinks organisatiesover onshome en nieuwsbriefberoepskrachten
0 tot 4 jaar4 tot 12 jaar12 jaar en ouder

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Soms zo moeilijk...
Consequent zijn. Grenzen zijn nodig om je kind te beschermen en om hem of haar te leren wat wel en wat niet kan. Dat klinkt eenvoudig, maar wat is de uitvoering soms moeilijk!

Centrum Jeugd & Gezin Maasland
Kerkstraat 13
5341  BK Oss
088-3742526
info@centrumjeugdengezin-maasland.nl