Cursus Peuter in zicht

Voor ouders en verzorgers met kinderen van 2-3 jaar.

Door GGD Hart voor Brabant

Ouders van 1,5 -  3-jarigen hebben veel vragen over de opvoeding. De meeste vragen en problemen worden in de loop der tijd vanzelf opgelost. Als u als ouder niet meer weet hoe u het aan moet pakken, dan kunnen de problemen zich blijven voordoen. 

Voor peuters wordt de wereld steeds groter en zij ontwikkelen zich razendsnel. Voor een kind brengt dit ook onzekerheid mee. Hierbij hebben zij uw steun hard nodig. Peuters hebben ook ruimte nodig om zich te ontwikkelen en om zelfredzaam te worden. Dit proces kunt u ondersteunen en stimuleren. In dit proces hebben peuters ook houvast en duidelijkheid: sturing nodig. De cursus Peuter in Zicht heeft als doel het vergroten van de opvoedingsvaardigheden van ouders. Ouders leren hun kind adequaat te steunen stimuleren en te sturen in de dagelijkse opvoedsituatie. 

De cursus bestaat uit drie groepsbijeenkomsten van 2 uur. De cursus is gericht op voorbeelden uit de praktijk en leert ouders hun eigen 'oplossend' vermogen te ontdekken en ontwikkelen. 

Peuter in zicht:

Wanneer? 6 & 13 november : de bijeenkomsten zijn VOL. Aanmelden kan voor de wachtlijst voor het voorjaar 2019.

Hoe laat? 19.30-21.30 uur

Waar? Centrum Jeugd & Gezin Maasland, Kerkstraat 13 in Oss

Kosten? deelname aan deze cursus gratis.

Aanmelden: bij interesse graag een mail naar: marga.sieben@ons-welzijn.nl met: voornaam, achternaam, telefoonnummer, leeftijd kind en naam van de cursus waarvoor je wil aanmelden.

 
meer tweets
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
ons aanbod:cursussenlezingenboeken en thema'sspreekuurstel uw vraaglinks organisatiesover onshome en nieuwsbriefberoepskrachten
0 tot 4 jaar4 tot 12 jaar12 jaar en ouder

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ouderschapsbelofte
Wij, jouw ouders, we beloven Over het verlangen om samen te blijven, over de gevolgen vane en scheiding voor je kind en de betekenis van de ouderschapsbelofte in goede en in slechte tijden.

Centrum Jeugd & Gezin Maasland
Schadewijkstraat 6
5348 BC Oss
088-3742526
info@centrumjeugdengezin-maasland.nl