Co-ouderschap 

Lang werd gedacht dat kinderen koste wat kost allebei hun ouders moesten blijven zien na de scheiding. Maar uit onderzoek van Ed Spruijt is gebleken dat de mate van conflicten tussen de ouders nog belangrijker is dan de frequentie van de omgang. Dus als die ouders lang en veel ruzie maken, is het uiteindelijk beter voor het kind om één van de ouders (tijdelijk) helemaal niet meer te zien. Dat is best heftig, ja. Maar wel waar gebleken. Kinderen gaan er echt aan onderdoor als ouders ruzie blijven maken.

Een scheiding waarbij kinderen in het spel zijn, blijft vreselijk maar als het echt niet anders kan, is co-ouderschap de minst slechte oplossing.

 Tips voor co-ouderschap:

Verder lezen in 'Het grote co-ouder doeboek', door Petra Vollinga.

Tot slot

Uit alle onderzoeken komt naar voren dat conflicten tussen ouders funest zijn voor kinderen. Ze voelen zich er heel onveilig door. En elkaar zwart maken zorgt ervoor dat je kind in een groot loyaliteitsconflict komt. Hou je dus in, voor de lieve vrede en voor je kind.

Ook opa's, oma's en stiefouders moeten hier aan mee doen. Hoe erg ze het ook vinden dat je gescheiden bent, ze moeten mee in de vaart der volkeren.

Ben jij klaar voor co-ouderschap?

Beantwoord de volgende vragen met ja/ nee en kijk of het wat voor je is: co-ouderschap:

 

Ben je op zoek naar (andere) informatie over slapen, slaapproblemen en of ontwikkeling?Wandel gerust eens binnen bij Centrum Jeugd & Gezin Maasland, bel ons of stel je vraag online

Site seeing:

 

 
meer tweets
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
ons aanbod:cursussenlezingenboeken en thema'sspreekuurstel uw vraaglinks organisatiesover onshome en nieuwsbriefberoepskrachten
0 tot 4 jaar4 tot 12 jaar12 jaar en ouder

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ouderschapsbelofte
Wij, jouw ouders, we beloven Over het verlangen om samen te blijven, over de gevolgen vane en scheiding voor je kind en de betekenis van de ouderschapsbelofte in goede en in slechte tijden.

Centrum Jeugd & Gezin Maasland
Schadewijkstraat 6
5348 BC Oss
088-3742526
info@centrumjeugdengezin-maasland.nl