Drukke gedrag bij kinderen van 4 tot 12 jaar

Druk gedrag. Het is een onderwerp dat we heel vaak horen van ouders in het Centrum Jeugd & Gezin. Misschien kent u zelf wel een druk kind of heeft u zelf een kind dat niet stil lijkt te kunnen zitten, het liefste rent, springt en vliegt hij of zij als een storm door uw huis.
Maar wat verstaan we nou onder druk gedrag, hoe kun je het herkennen?
Er zijn verschillende dingen te benoemen, zoals

Dit lijkt allemaal een beetje negatief, maar drukke kinderen hebben vaak ook heel leuke kanten. Ze zijn vaak heel energiek en ondernemend, heel spontaan en open, zorgzaam voor bijvoorbeeld hun huisdier en creatief.
Het drukke gedrag kan op een gegeven moment een probleem zijn of worden, maar dat hangt af van een aantal zaken zoals:

Het is vooral belangrijk om te bekijken wat de oorzaak kan zijn van het drukke gedrag,
op deze manier kun je bekijken wat er aan gedaan kan worden. Er zijn verschillende oorzaken voor druk gedrag, zoals erfelijkheid, ziektes, opvoedingsomstandigheden, maar ook spannende gebeurtenissen (zoals sinterklaas of een verjaardag).

Wat de oorzaak ook is van het drukke gedrag het is altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat er veel regelmaat zit in het dagelijkse leven van uw kind. Dat er niet teveel drukte is en dat u kind genoeg rust krijgt en af en toe kan uitrazen. Door duidelijke afspraken te maken over wat goed is en wat niet, snapt uw kind beter wat er van hem verwacht wordt.
Wanneer je met je kind gaat praten; laat het je aankijken, vraag het bij je te komen en geeft korte, eenvoudige boodschappen.

Het is onmogelijk om in dit stukje alles te bespreken wat in uw specifieke situatie bruikbaar zou kunnen zijn. In het Centrum Jeugd & Gezin hebben we veel informatie waar u mogelijk wat aan heeft. U kunt vrijblijvend lezen, een kopie maken van een artikel of boek, of een gesprek aanvragen.
meer tweets
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
ons aanbod:cursussenlezingenboeken en thema'sspreekuurstel uw vraaglinks organisatiesover onshome en nieuwsbriefberoepskrachten
0 tot 4 jaar4 tot 12 jaar12 jaar en ouder

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ouderschapsbelofte
Wij, jouw ouders, we beloven Over het verlangen om samen te blijven, over de gevolgen vane en scheiding voor je kind en de betekenis van de ouderschapsbelofte in goede en in slechte tijden.

Centrum Jeugd & Gezin Maasland
Schadewijkstraat 6
5348 BC Oss
088-3742526
info@centrumjeugdengezin-maasland.nl