Echtscheiding

In dit artikel willen wij, Anja van der Lee en Hanneke Timmers, u als ouder aangeven wat een scheiding in het algemeen inhoudt voor uw kinderen. Daarnaast willen we wat tips en informatiemogelijkheden aangeven.
Echtscheiding is een gebeurtenis die voor alle betrokkenen veel teweegbrengt. Er vinden veel veranderingen plaats en daar moet ieder een manier in vinden, om mee om te gaan. Maar als er kinderen bij een scheiding betrokken zijn, brengt dit extra vragen met zich mee.
Wat betekent het voor een kind als hij, ongewild, in een heel nieuwe situatie terechtkomt? En, hoe ga je daar als ouder mee om?
Hier is niet één, twee, drie een antwoord op te geven, want elk kind, maar ook elke ouder en elke situatie is anders. Elk kind zal er op zijn eigen manier mee omgaan en het is belangrijk om dit te respecteren. Want kinderen geven op hun manier aan wat zij willen en hoe ze willen dat er met hen wordt omgegaan. Door te blijven kijken en te blijven luisteren naar uw kind kunt u hem of haar dan het beste ondersteunen. Ze mogen laten zien dat ze soms heel boos zijn of soms heel verdrietig.
Kinderen hebben de tijd nodig om te wennen aan het idee dat het straks allemaal anders zal zijn en vaak hebben ze ook verwachtingen over hoe het zal worden. Samen met uw kind kunt u bekijken in hoeverre deze verwachtingen realistisch zijn. Tegelijkertijd komt u te weten wat uw kind graag wil, zodat u een zo stabiel mogelijke situatie kunt creëren
Het zou geweldig zijn in deze tijd, waarin veel ouders scheiden, je te realiseren hoe belangrijk deze dingen zijn voor kinderen die er, nogmaals, niet om gevraagd hebben!
Mooie woorden, de allerbeste bedoelingen….Toch blijkt er in praktijk erg weinig van terecht te komen. Uitzonderingen daar gelaten, hebben de meeste volwassenen in een dergelijk situatie van boosheid en immens verdriet grote moeite om de juiste weg te bewandelen, en logisch ook, dat is ook verschrikkelijk moeilijk. Het is dan ook onmogelijk om in dit stukje alles te bespreken wat in uw specifieke situatie bruikbaar zou kunnen zijn.
In het Centrum Jeugd & Gezin hebben we veel informatie waar u mogelijk wat aan heeft. U kunt vrijblijvend lezen, een kopie maken van een artikel of boek, of een gesprek aanvragen. Rest ons om “De rechten van het kind” onder uw aandacht te brengen.

Tips voor ouders!

Als je nog vragen hebt en wilt weten hoe om te gaan met je kind en scheiding, kom dan een keer langs bij de Centrum Jeugd & Gezin in Oss.
meer tweets
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
ons aanbod:cursussenlezingenboeken en thema'sspreekuurstel uw vraaglinks organisatiesover onshome en nieuwsbriefberoepskrachten
0 tot 4 jaar4 tot 12 jaar12 jaar en ouder

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ouderschapsbelofte
Wij, jouw ouders, we beloven Over het verlangen om samen te blijven, over de gevolgen vane en scheiding voor je kind en de betekenis van de ouderschapsbelofte in goede en in slechte tijden.

Centrum Jeugd & Gezin Maasland
Schadewijkstraat 6
5348 BC Oss
088-3742526
info@centrumjeugdengezin-maasland.nl