Zelfvertrouwen

Zelfvertouwen is niet iets dat is aangeboren. Het is iets dat groeit door veel positieve ervaringen op te doen. Marga Schiet beschrijft in haar boek, dat de kunst van het zelfvetrouwen ontwikkelen zit in het aanleren van iets nieuws. Ouders kunnnen hun kind hierbij helpen door een veilige omgeving aan te bieden. Kinderen hebben liefde, steun en aanmoediging van hun ouders nodig om steeds weer iets nieuws te proberen en hiermee nieuwe vaardigheden aan te leren.

Jonge kinderen doen die nieuwe ervaringen vooral op in hun spel en kunnen in hun spel ook positieve en negatieve ervaringen die ze op hebben gedaan verwerken. Spelen is dan ook heel belangrijk voor een kind om zich goed te ontwikkelen.

Als kinderen groter worden is het belangrijk dat u uitspreekt wat u van uw kind verwacht. Houd hierbij rekening met de mogelijkheden van uw kind en spreek het aan op zijn of haar kwaliteiten. Wanneer u ue kind corrigeert, spreek het dan aan op zijn/haar gedrag en niet op de persoon. Geef aan welke gedrag je verwacht en waarom. Bied een omgeving aan waarin ze kunnen leren en fouten mogen maken. Ben een voorbeeld voor uw kind.

Als u verder wilt lezen over dit onderwerp dan vind u een Top 10 in het boek "Je kunt het!" van Marga Schiet (in te zien bij het CJG):

1. Liefde
2. Veiligheid
3. Belonen
4. Corrigeren
5. Waarderen van de privacy
6. Structuur
7. Erkennen van de gevoelens
8. Omgaan met frustratie en tegenslag
9. Regelmaat en rituelen
10. Aanmoedigen

Als u nog vragen hebt of samen wilt bekijken hoe u uw kind kunt stimuleren en zijn/haar zelfvertrouwen kunt vergroten, kom dan een keer langs bij het Centrum Jeugd & Gezin in Oss.


Siteseeing:

 

http://www.opvoedadvies.nl/zelfvertrouwen.htm
http://www.jmouders.nl/Themas/Opvoeding/Opvoedstijlen/Weerbaar-maken.htm
http://www.opvoedmix.nl/puber/groei-en-ontwikkeling/sociaal-emotionele-ontwikkeling/zelfvertrouwen-stimuleren

Folders:
Pluimen.pdf
Dit_ben_ik.pdf
meer tweets
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
ons aanbod:cursussenlezingenboeken en thema'sspreekuurstel uw vraaglinks organisatiesover onshome en nieuwsbriefberoepskrachten
0 tot 4 jaar4 tot 12 jaar12 jaar en ouder

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ouderschapsbelofte
Wij, jouw ouders, we beloven Over het verlangen om samen te blijven, over de gevolgen vane en scheiding voor je kind en de betekenis van de ouderschapsbelofte in goede en in slechte tijden.

Centrum Jeugd & Gezin Maasland
Schadewijkstraat 6
5348 BC Oss
088-3742526
info@centrumjeugdengezin-maasland.nl