Kind-veiligheid

Waar kinderen ook zijn: buiten in de tuin, in de badkamer, in de garage, op de fiets, in de buggy, in de keuken, noem maar op. Wat is er belangrijker dan zorgen dat je kind veilig is?

Wat doe je als er een ongelukje is gebeurd of als je kind per ongeluk uit de verkeerde fles “ranja” gedronken heeft? Hoe voorkom je dergelijke ongelukken en waar moet je op letten? Wat moet er in een goede verbandkist zitten? En wat hoort er in de medicijnkast?

Interessant en leuk voor ouders en opvoeders: een EHBO-cursus, speciaal gericht op kinderen! Je leert hier voorkomen en verzorgen bij ongelukken. Informatie over dergelijke cursussen vindt u onder andere bij de Opvoedingswinkel. Daar is ook veel informatie te vinden over veiligheid in- en om huis, veilig slapen, spelen en wonen. De huisarts weet raad en ook bij uw apotheek kunt u terecht voor informatie en tips.

Aantal eerste hulp tips

  1. Verbranding: hou de brandplek minimaal 10 minuten onder water. Smeer niets op de wond. Dek kleine wondjes af met een steriel gaasje en grotere plekken me een schoon servet of laken.
  2. Vallen: Veel kinderen trekken wit weg na een val, van schrik. Staat je kind niet vanzelf op of is het bewusteloos, bel dan direct de dokter. Til je kind niet zelf op, maar wacht op advies van de dokter.
  3. Vergiftiging: hou de verpakking (wanneer mogelijk) bij de hand en bel direct de dokter of het ziekenhuis. Schadelijke stoffen op de huid of in het oog: meteen langdurig met stromend water uitspoelen en daarna de dokter bellen.
  4. Snijwonden: een wond die groter is dan 1 centimeter, die wijkt of rafelige randen heeft, moet door de huisarts worden gehecht om te voorkomen dat er een lelijk litteken ontstaat. Kleine snijwonden kun je zelf verzorgen door de wondranden tegen elkaar te drukken en er een zwaluwstaartje overheen plakken.
  5. Bloedneus: kind laten zitten met hoofd beetje achterover en neus laten snuiten. Dan 10 minuten neus dichtknijpen onder neusbeen. Langzaam loslaten. Stopt het bloeden niet na 30 minuten, ga dan naar de huisarts.

Wilt u meer weten?
U kunt ons bellen, een vraag stellen via de e-mail en natuurlijk bent u van harte welkom in de winkel!
Bezoek ook eens onze vernieuwde website: www.centrumjeugdengezin-oss.nl
Hierop vindt u ook informatie over oudercursussen in Oss en over de poppendokter die elk jaar wel een keertje spreekuur heft in het Centrum Jeugd & Gezin
Alle kinderen tot 12 jaar zijn van harte welkom met hun pop, beer of knuffel!
meer tweets
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
ons aanbod:cursussenlezingenboeken en thema'sspreekuurstel uw vraaglinks organisatiesover onshome en nieuwsbriefberoepskrachten
0 tot 4 jaar4 tot 12 jaar12 jaar en ouder

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ouderschapsbelofte
Wij, jouw ouders, we beloven Over het verlangen om samen te blijven, over de gevolgen vane en scheiding voor je kind en de betekenis van de ouderschapsbelofte in goede en in slechte tijden.

Centrum Jeugd & Gezin Maasland
Schadewijkstraat 6
5348 BC Oss
088-3742526
info@centrumjeugdengezin-maasland.nl