Nieuws november 2017

nieuwsbrief inhoud
 
   
 
       

 

 

 

 

 

   

 

 

 

Allebei op één lijn?

Voor veel ouders begint het èchte opvoeden als hun kind ongeveer één jaar is. Dan ontstaan de eerste 'problemen' rond niet willen slapen, niet willen eten, niet willen luisteren. en dan volgen er vaak pas discussies met je partner. Want in grote lijnen dacht je vast dat je het met elkaar eens was over wat je belangrijk vindt in de opvoeding, maar in de dagelijkse praktijk kan dat ineens toch uiteenlopen. 

Heel normaal natuurlijk dat je van mening kunt verschillen. Wel is het belangrijk dat je het belangrijke punten met elkaar eens bent of in ieder geval met elkaar tot een bepaald compromis kunt komen. 

Als jullie allebei iets anders goed vinden, zijn de regels voor je kind niet duidelijk. En duidelijkheid is een voorwaarde als je wilt dat je kind leert luisteren. Bovendien geeft het je kind een veilig en zeker gevoel, wanneer het precies weet waar het aan toe is. 

Praten is belangrijk

Ben je het ergens over oneens,dan is het  belangrijk om daarover te praten. Probeer er achter te komen waarom je iets vindt. Als je de achtergronden van gedachten kent, kun je ook proberen vast te stellen of het misschien ook anders kan. Leg hierin beide visies naast elkaar en misschien kom je tot een mooie (tussen)oplossing waar jullie je beiden in kunnen vinden én die goed is voor je kind.

Ruzie waar kinderen bij zijn

Het mooiste is het als alles in goed overleg kan gaan, maar het is helemaal niet zo gek dat het af en toe eens 'knalt' tussen jou en je partner. Dat geeft alleen maar aan dat jullie het onderwerp 'opvoeding' allebei serieus nemen. Wel is het verstandig om ruzies over de opvoeding van je kind niet te voeren waar je kind bij is.

 

Deze informatie komt uit het boek " Slapen, eten en luisteren" van Monique Gouwerok. Meer informatie is  verkrijgbaar bij Centrum Jeugd & Gezin Maasland (kerkstraat 13 in Oss).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  nieuwsbrief inhoud  meer tweets
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
ons aanbod:cursussenlezingenboeken en thema'sspreekuurstel uw vraaglinks organisatiesover onshome en nieuwsbriefberoepskrachten
0 tot 4 jaar4 tot 12 jaar12 jaar en ouder

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Soms zo moeilijk...
Consequent zijn. Grenzen zijn nodig om je kind te beschermen en om hem of haar te leren wat wel en wat niet kan. Dat klinkt eenvoudig, maar wat is de uitvoering soms moeilijk!

Centrum Jeugd & Gezin Maasland
Kerkstraat 13
5341  BK Oss
088-3742526
info@centrumjeugdengezin-maasland.nl