Spreekuur en zo...

Welke mogelijkheden heeft het Centrum Jeugd en Gezin Maasland?

Informatie en advies
Folders, artikelen, boeken, tips en goede websites over opgroeien en opvoeden.

Opvoedspreekuur  
Gesprek waarin u gericht advies krijgt naar aanleiding van een vraag over opvoeden en opgroeien
(max 3 gesprekken).

Ondersteuning van Basisteam Jeugd & gezinGesprek waarin uw vragen of problemen samen met u in kaart gebracht worden. Er wordt samen met u gezocht naar het meest passende hulpaanbod voor uw situatie.

Inschrijven voor een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal.

Inschrijven voor de kraamzorg van thuiszorg Pantein 

Genotmiddelen spreekuur voor jongeren; voor alle vragen over alcohol, roken en drugs. In samenwerking met Novadic Kentron. Be smart- Be you

Cursusaanbod
Het cursusaanbod van het Centrum Jeugd en Gezin Maasland vind je HIER. U kunt zich hier direct aanmelden.

Opvoedspecials
De opvoedspecials die het Centrum Jeugd en Gezin Maasland organiseert staan op de website onder de knop "Opvoedspecials". U kunt zich hier ook aanmelden.

CJG op de bank: gratis workshops bij je thuis!

 

BOR  Begeleide Omgangs Regeling Humanitas Het doel van BOR Humanitas is om ouders, met inzet van gemotiveerde en getrainde vrijwilligers, een steun in de rug te geven om tot een goede omgangsregeling te komen. Aanmelden voor BOR kan bij Centrum Jeugd & Gezin Maasland! Meer informatie.

(Korte) Hulpverleningstrajecten
Via het Centrum Jeugd en Gezin Maasland worden ook (korte) hulpverleningstrajecten aangeboden. Hier kunt u zich voor aanmelden bij de balie van Centrum Jeugd & Gezin Maasland of bij de contactpersoon van het basisteam op de school van uw kind. Wij vinden het belangrijk dat het aanbod goed aansluit bij uw vraag. U heeft eerst een gesprek met een collega van het Basisteam Jeugd & Gezin. Naar aanleiding van uw vraag wordt gekeken welke vorm van hulp/ ondersteuning aansluit.

Eigen Kracht Conferentie
Voor gezinnen/jongeren die een vraag of een probleem hebben en hierbij hulp vragen aan hun sociale netwerk.
Een gezin aanmelden voor een Eigen Kracht Conferentie kan op 2 manieren:
* Het gezin kan zichzelf aanmelden bij de Eigen Kracht Centrale (formulier op website
http://www.eigen-kracht.nl/home).
* Een gezin kan aangemeld worden via het Centrum Jeugd en Gezin Maasland.
Naar aanleiding van de aanmelding wordt er een afspraak gemaakt met het gezin, een coördinator van de Eigen Kracht Centrale en eventueel een betrokken hulpverlener. In dit gesprek wordt verdere informatie gegeven over een Eigen Kracht Conferentie. Naar aanleiding van dit gesprek neemt het gezin het besluit of zij door willen gaan met een Eigen Kracht Conferentie. Daarna gaat de coördinator samen met het gezin de Eigen Kracht Conferentie organiseren.

Match
Het bieden van ondersteuning in de vrije tijd aan kinderen, gericht op het voorkomen van (verdere toename van) problemen bij het kind.
Een kind wordt gekoppeld aan een volwassen vrijwilliger. Als koppel ondernemen ze regelmatig ontspannen activiteiten. De vrijwilliger haalt het kind bij iedere afspraak thuis op en neemt het kind mee naar zijn/haar thuissituatie. Ieder Match-traject wordt begeleid door een vaste matchbegeleider.
Vrijwilligers doorlopen een zorgvuldig selectietraject.
Iedere match tussen een kind en een vrijwilliger duurt 1 jaar.

 

Wat wij belangrijk vinden is uw privacy. Datgene wat u in het Centrum Jeugd & Gezin Maasland bespreekt zal zonder uw toestemming het Centrum Jeugd & Gezin Maasland ook niet verlaten. Wel denken we met u mee naar mogelijkheden m.b.t. de vraag/zorg. Mocht tijdens gesprekken blijken dat wij onvoldoende antwoord kunnen geven op uw vraag en u kiest ervoor uw kind aan te melden bij een hulpinstantie, zullen wij niet het initiatief nemen tot informatieoverdracht. Alleen op uw verzoek vindt er informatieoverdracht plaats.

Centrum Jeugd & Gezin Maasland
Kerkstraat 13
5341 BK Oss
088-3742526
info@centrumjeugdengezin-maasland.nl

 
meer tweets
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
algemene ontwikkeling
veel gestelde vragen
links
ons aanbod:cursussenlezingenboeken en thema'sspreekuurstel uw vraaglinks organisatiesover onshome en nieuwsbriefberoepskrachten
0 tot 4 jaar4 tot 12 jaar12 jaar en ouder

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Soms zo moeilijk...
Consequent zijn. Grenzen zijn nodig om je kind te beschermen en om hem of haar te leren wat wel en wat niet kan. Dat klinkt eenvoudig, maar wat is de uitvoering soms moeilijk!

Centrum Jeugd & Gezin Maasland
Kerkstraat 13
5341  BK Oss
088-3742526
info@centrumjeugdengezin-maasland.nl