In gesprek - Opvoedspecial

Aanknopingspunten voor het actief aan het denken zetten van je kind

Evenement 9 oktober 2024 (19:30 uur) 9 oktober 2024 (21:00 uur) Ontmoetingscentrum De Meteoor in Oss
  • Datum: Woensdag 9 oktober 2024
  • Start voorstelling: 19:30 tot 21:00 uur (inloop vanaf 19.00u)
  • Locatie: Ontmoetingscentrum De Meteoor in Oss
  • Kosten: na aanmelding gratis deelname!
  •    AANMELDEN   

Praten met tieners kan pittig zijn. Hoe blijf je in contact met je kind als die liegt, onbeleefd is, zich slecht kan beheersen of alleen met zichzelf bezig is? Je wil graag dat je kind zélf bedenkt wat goed voor hen is. Maar hoe kun je hier als ouder bij helpen? En waarom zijn deze ‘gedragsnormen’ zo belangrijk? Ouderavond In Gesprek van Theatergroep PlayBack biedt ouders aanknopingspunten voor het actief aan het denken zetten van hun kind, zodat het niet de schouders ophaalt.

Een voorbeeldscène: Mees (16) liegt tegen zijn moeder over een logeerpartijtje bij vriend Peter. Volgens Mees is hij de hele nacht bij Peter geweest. Moeder weet echter dat hij bij een meisje heeft gelogeerd. Zij wordt boos en vraagt hem waarom hij liegt. Hij wordt vervolgens boos omdat zij hem ‘blijkbaar niet vertrouwt’. PlayBack vraagt het publiek: wat doet deze moeder volgens jou goed en wat kan beter? Hoe kun je dit gesprek zo voeren dat Mees de volgende keer de waarheid vertelt?

In Gesprek

Het professionele acteursteam van PlayBack gaat, aan de hand van herkenbare scènes aan de keukentafel, in gesprek met het publiek. Zowel verschillende opvoedstijlen en theorieën als algemene gesprekstechnieken komen in het spel aan bod. PlayBack geeft tips hoe je op een gelijkwaardige, maar wel begeleidende manier met je kind in gesprek gaat. Waarbij er vaak ook genoeg te lachen valt.

Over PlayBack

Theatergroep PlayBack is expert in het communiceren met jongeren. Al sinds 2006 bereikt PlayBack jongeren, hun ouders/verzorgers en docenten met interactieve en educatieve voorstellingen over onderwerpen als (online) pesten, alcohol & drugs, geld & imago, mentaal welbevinden en (online) shaming. PlayBack maakt gebruik van terugspeeltheater: scènes worden opnieuw gespeeld door het betrokken publiek.

Gepubliceerd op: 3 juli 2024

Meld u aan

voor het bovenstaande evenement

Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.