Zomertraining - Klaar voor de middelbare

Evenement 13 augustus 2024 (09:30 uur) 24 augustus 2023 (14:30 uur) Meteoor Oss

'Klaar voor de middelbare' = VOL

Training om zelfvertrouwen en sociale vaardigheden te versterken van aanstaande brugklassers, zodat het kind met plezier en vertrouwen de overgang naar de middelbare school kan maken. Dit jaar zal hij plaatsvinden op dinsdag 13 en woensdag 14 augustus van 9.30u – 14.30u. bij de meteoor in Oss (Oude Litherweg 20).

Training voor kinderen die vanuit groep 8 naar de middelbare school gaan: praktische oefeningen en tips voor kinderen met een pestverleden en voor angstige kinderen.  In deze training komen aan bod: het oefenen van een eerste ontmoeting, helpende en niet-helpende gedachten, omgaan met spanning, basisvaardigheden (stevig staan, anderen aankijken, luisteren en duidelijk praten), gespreksvaardigheden, assertieve vaardigheden (iets weigeren, je mening geven en reageren op kritiek) en omgaan met pesten.

Kinderen leren:

Sociaal vaardiger worden, zodat de overgang naar het middelbaar onderwijs plezierig verloopt. Negatieve gedachten ombuigen naar positieve gedachten. Beter om te gaan met (te veel) spanning. Ook wordt aandacht besteed aan sociale vaardigheden van de kinderen, zodat ze gemakkelijker op nieuwe leeftijdgenootjes durven af te stappen. En ze leren wat ze moeten doen als ze gepest worden.

Aanmelden kan via CJG Maasland: 088 3742526 / info@centrumjeugdengezin-maasland.nl

   FLYER 2024   

Gepubliceerd op: 14 februari 2024

Meld u aan

voor het bovenstaande evenement

Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.